Cigánykaraván

Cigánykaraván
Ez a cigánykultúra ! Mi magyar cigányok nem engedjük eltűnni a magasfokú cigánykultúrát !

2010. október 23., szombat

Kállai Ernő rasszista ! Ki akar minket zárni a szavazásról !

Kállai Ernő: ki kell zárni az ál-kisebbségi önkormányzatok megalakulásának lehetőségét PDF Nyomtatás E-mail
2010-10-22 12:04
Betűméret: Kicsi: Betűméret csökkentése Nagy: Betűméret növelése
Kállai Ernő: ki kell zárni az ál-kisebbségi önkormányzatok megalakulásának lehetőségétA kisebbségi ombudsman szerint a jövőben ki kellene zárni az ál-kisebbségi önkormányzatok megalakulásának lehetőségét.









Ezek a testületek azoktól a képviseleti szervektől vehetik el az állami támogatás jelentős részét, amelyek ténylegesen a kisebbségi közügyek ellátására jöttek létre - mutatott rá Kállai Ernő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.



A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa az október 3-ai települési kisebbségi választásokról készített jelentésében egyebek mellett azt írta, hogy a választás eredményeként minden előzetes várakozást meghaladóan nőtt a települési kisebbségi önkormányzatok száma. Utalt arra, hogy az ország 1.689 településén 2.313 kisebbségi önkormányzatot választottak meg eredményesen, ami jelentős, 13 százalékos növekedést mutat az elő ciklusbeli választásokhoz képest.



Az ombudsman emlékeztetett arra is, hogy mintegy 228 ezer választópolgár kérte nyilvántartásba vételét, s ez 12 százalékkal több a korábbi jegyzék adataihoz képest.



Kállai Ernő hivatalból indított vizsgálata során a választás valamennyi szakaszát áttekintette, így a választási előkészületeket, a kisebbségi választói jegyzékek összeállításának folyamatát, a jelöltállítást, a kampányt, a szavazást és a választási eredményeket.



Az ombudsman szerint a vizsgálat azt igazolta, hogy a választás teljes folyamatában találhatóak olyan elemek, amelyek törvényi változtatást igényelnek a kisebbségek önkormányzáshoz való jogának biztosítása érdekében.



Kállai Ernő közölte, gondot jelentett, hogy a kisebbségi közösségeknek nem volt lehetőségük érdemben közreműködni saját választópolgáraik jegyzékbe vételében. Arra is rámutatott, hogy a törvényi szabályozás kizárólag a kisebbségi közösségek tagjai számára teszi lehetővé a kisebbségi választásokon való részvételt, ám ez a követelmény - a szükség jogi garanciák hiányában - nem érvényesül a gyakorlatban.

"Továbbra is marad tehát a kérdés: ki számít ma Magyarországon egy kisebbségi közösség tagjának és ki élhet azokkal a jogokkal, amelyek kizárólagosan a nemzetiségeket illetik meg?" - vetette fel az ombudsman.



Kállai Ernő szerint a 2001. évi népszámlálás adatai azt valószínűsítik, hogy a kisebbségi önkormányzatok 8,6 százaléka olyan településen alakulhatott meg, ahol nincsenek jelen az állítólagosan képviselni kívánt közösségek tagjai.

A rasszista ! Méghogy nincsenek a településen cigányszármazásuak ! HISZEN A CIGÁNYOK VEZETŐI KÖZÜL JELENTETTÉK KI, HOGY A MAGYAROKBAN IS FOLYIK CIGÁNYVÉR, EZT PEDIG EZ A RASSZISTA MOST MEGTAGADJA ! NÁCUL ! CIGÁNYOK, EZT A NÁCIKOT NE ISMERJÉTEK EL OMBUCMANUSNAK, EZ ELTAPOSSA A CIGÁNYSÁGOT !

Az ombudsman szerint becsülni sem lehet azonban, hogy a kisebbségi választói jegyzékbe vett több mint 228 ezer választópolgárból hányan tartoznak ténylegesen a 13 nemzeti vagy etnikai kisebbséghez. A jegyzék nem nyilvános voltából következően ugyanis a kisebbségi választópolgárok "láthatatlanok" maradnak, így azt sem lehet tudni, hogy ténylegesen kik választották meg a kisebbségi önkormányzatokat - fűzte hozzá.

10 000 000-AN ! EZT IS TAGADJA ! NÁCUL ! NEM VAGYUNK LÁTHATATLANOK ! NEKÜNK IS SZAVAZNUNK KELLETT VOLNA A CIGÁNYVÁLASZTÁSON ! KÖVETELEM HOGY ISMÉTELJÉK MEG A SZAVAZÁST, MERT A FEHÉRCIGÁNYOKNAK RASSZIZMUSBÓL NEM KÜLDTEK VÁLASZTÁSI CÉDULÁT ! EZ NYÍLT RASSZIZMUS ! KÁLLAI NEM VESZ MINKET MAGYAROKAT RÓMA SZÁMBA !

Kállai Ernő emlékeztetett arra is: már évek óta szorgalmazza a választási jogszabályok módosítását, és javaslatait eljuttatta az Országgyűlésnek és a kormánynak. A politikai döntéshozók azonban - mint írta - ennek ellenére sem tették meg a szükséges intézkedéseket, amelyek kizárhatták volna a kisebbségi önkormányzáshoz való joggal való nyilvánvaló visszaélés lehetőségét.

ÉN IS SZORGALMAZOM A VÁLASZTÁSI JOGSZABÁLY MÓDOSÍTÁSÁT ! MI AZ HOGY BENNÜNKET KIZÁRNAK A VÁLASZTÁSOKBÓL, MI AZ HOGY MINKET NEM VESZNEK BE A VÁLASZTÁSI NÉVJEGYZÉKBE ! RASSZIZMUSRA UTAL AZ IS, HOGY A BARNÁBB BŐRŰ CIGÁNYTESTVÉREINK SZAVAZHATNAK A FEHÉRBŐRŰEK SZAVAZÁSÁN, DE MI NEM SZAVAZHATUNK A BARNÁBB BŐRŰEKÉN ! EZ KIREKESZTÉS ÉS RASSZIZMUS ! DIREKT SZÍTJÁK KÖZTÜNK A FESZÜLTSÉGET ! KIREKESZTŐ EZ AZ OMBUCMANUS ! LE A RASSZIZMUSSAL, CIGÁNYOK ! MEG KELL SZABADULNUNK AZ ILYEN RASSZISTÁTÓL !

C-PRESS - MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése