Cigánykaraván

Cigánykaraván
Ez a cigánykultúra ! Mi magyar cigányok nem engedjük eltűnni a magasfokú cigánykultúrát !

2010. szeptember 25., szombat

Hajrá Sarkozy !

Traian Basescu arra kérte Nicolas Sarkozy francia elnököt, hogy próbálja megállítani a romániai cigányok kitoloncolásának folyamatát - erről szerdán a román államfő maga tájékoztatta Bukarestben külföldi újságírók egy csoportját.









A román hírközlő eszközök az AFP és az AP hírügynökség jelentése alapján számoltak be arról, hogy Basescu az Európai Tanács legutóbbi ülésén fordult ezzel a kéréssel francia kollégájához, aki - mint a román államfő fogalmazott - nem adott rá világos választ. Basescu jelezte, erre a kérdésre a következő hetekben esedékes újabb találkozójukon térnek vissza. A hazatoloncolás legfeljebb pillanatnyi megoldást jelent, hosszú távon nem segít - mondta Basescu.



Egy kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy "rendkívül barátságos" légkörben zajlott a megbeszélésük, hiszen baráti viszonyban vannak egymással. Hozzáfűzte: az említett találkozón megegyeztek abban, hogy együtt keresnek megoldást a problémára. "Románia mindig is védeni fogja a romáknak a szabad mozgásához való jogát Európában. Ők európai állampolgárok, és mindaddig, amíg nincs bizonyíték arra, hogy megszegték a törvényt, ugyanazok a jogok illetik meg őket, mint minden egyes európai állampolgárt" - szögezte le a román államelnök.



Románia és Franciaország viszonya annak nyomán vált feszültté, hogy a francia hatóságok szigorú intézkedéseket hoztak a kelet-európai romákkal szemben, ami a cigány táborok gyorsított felszámolásához, valamint romániai és bulgáriai romák százainak a hazatoloncolásához vezetett. A nyilatkozatok szintjén elhangzott politikai "szóváltások" után a két ország vezetői megállapodtak abban, hogy felhagynak a "terméketlen vitákkal", és a jövőben szorosabb együttműködés révén keresnek közös megoldást a cigányok életkörülményeinek javítására.



C-PRESS - Népszabadság Online

Jól teszi a francia elnök hogy kidobálja a hulladékot, elvégre én sem tárolom és gyűjtöm a szemetet a lakásomba ! A románnak nem tetszik hogy a hulladékot hazaszállítják !

Ursa Maior: ...
Már miért fejezné be? Még csak most kezdett hozzá! :D Félmunkát végezni cigányszokás. :)
4

2010, September 23 22:56

Igazad van Ursa ! Látom hogy te is jól látod a helyzetet, te sem szereted a hulladékot tárolni !

Ez a Magyar harcos is jól látja a helyzetet ! Ő is tudja hogy románia is szeretne megszabadulni a hulladéktól !

Látjátok cigányok ? Ez a Harcos is jól látja hogy Románia sem akarja etetni a genetikai hulladékokat !

Dagobert: ...
Most akkor kitoloncolását vagy hazatoloncolását fejezze be?
O Phuro te meg minek örülsz?A cikk arról szól hogy a román elnök nem szívesen látná viszont azokat a cigányokat akiktől annó megszabadultak.
2

2010, September 23 14:45

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése